RSS

Papanasi la cuptor

Papanasii facuti la cuptor sunt mai sanatosi intrucat nu sunt imbibati de ulei, iar combinati cu o smantana usoara si cu dulceata sunt deliciosi.

 Ingrediente:

Gogosile:
  • 180 ml lapte
  • 60g unt
  • 1 lingurita de sare
  • 1 pachet de drojdie (40g)
  • 2 oua
  • 420g faina
  • 4 linguri de zahar

Ornare
  • smantana
  • dulceata (de visine)


Mod de preparare:
  1. Dizolv drojdia in laptele caldut. 
  2. Adaug oualele si mixez.
  3. Adaug faina, zaharul, untul topit si sarea.
  4. Acopar compozitia cu film/prosop/capac ca sa nu capete coaja si pun la caldura 1 ora pana isi dubleaza volumul.
  5. Intind coca cu facaletul si tai gogosile in cercuri gaurite.
  6. Le pun in tava pe foaie de copt/silicon.
  7. Le dau cu ou amestecat cu lapte.
  8. Le mai las la crescut inca o ora in cuptor la 50ºC.
  9. Maresc temperatura la 180ºC pentru inca 15-20min.
  10. Se servesc cu dulcata si smantana.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu