RSS

Prajitura bundt cu ciocolata

O prajitura cu ciocolata deosebita. In exterior este usor crocanta iar in interior este pufoasa si delicioasa.


Cantitatile sunt pentru o prajitura mare, si mie mi-a mai ramas compozitie, asa ca ce a ramas am pus-o in forme mici de tarte. Data viitoare probabil o voi face la jumatate din cantitati.

Ingrediente:
  • 330g unt + o lingura in plus pentru uns forma (la temperatura camerei)
  • 1 cana de cacao + 2 linguri in plus pentru tapetat forma (cernuta)
  • 1 cana de apa calda
  • 1 cana de smantana
  • 3 cani de faina
  • un varf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 cani de zahar
  • 4 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 cana pepite de ciocolata

Mod de preparare:
  1.  In bolul unui mixer amestec untul cu zaharul pana se face ca o pasta.
  2. Adaug ouale unul cate unul si vanilia, continuand sa amestec.
  3. Adaug in ordine, cacao, apa fiarta, smantana, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si la final faina treptat.
  4. Cand compozitia e bine amestecata adaug si pepitele de ciocolata si mai amestec doar  putin pentru a le repartiza bine in compozitie.
  5. Pun compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu cacao.
  6. Coc la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 1h20.
  7. Scot de la cuptor, o las 10 minute sa se raceasca putin apoi scot prajitura din forma si o las sa se raceasca pe un gratar.
Reteta inspirata de aici.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu