
Ingrediente:
- 3kg de mere (salbatice)
- 1 pachet the foi de placinta (~400g)
- 3 linguri scortisoara macinata
- 4 linguri de zahar (optional)
- 3 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
- Spal merele, le scot cotorul si le decojesc.
- Le razui pe o razatoare manuala sau cu ajutorul unui robot.
- Le scurg bine de suc pentru ca vreau ca placinta sa fie mai consistenta. Sucul ramas il beau sau il dau copiilor, care il apreciaza foarte mult.
- Amestec merele rase si scurse cu 2 linguri de scortisoara si zaharul.
- Impart foile din pachet in 3, urmand sa pun intre ele 2 straturi de mere.
- Asez prima parte din foi pe fundul unei tavi mai mari si cu marginile inalte.
- Ung foile din tava cu o lingura de ulei.
- Impart compozitia de mere in 2, iar prima parte o asez peste foi.
- Adaug al doilea strat de foi si le ung si pe ele cu o lingura de ulei.
- Adaug restul de mere deasupra si in final si ultimul strat de foi peste.
- Presar ultima lingura de scortisoara pe deasupra placintei.
- Coc placinta in cuptorul preincalzit, la 200ºC aproximativ 45 de minute sau pana cand foile de deasupra se rumenesc frumos.
- Las sa se raceasca, tai placinta patratele si servesc cu sos de caramel.
0 comments:
Trimiteți un comentariu