RSS

Feta saganaki


De fiecare data cand ajung in Grecia in vacanta nu pot sa nu degust din bunatatile locale. Bucataria greceasca e una din favoritele mele. Anul acesta am avut placerea sa-mi petrec vacanta in Zakynthos. Ce vacanta deosebita, ce tara plina de soare si ce insula plina de peisaje uimitoare. Calatoream cat era ziua de lunga, iar seara, inainte sa ne retragem obositi la hotel, ne opream pentru cina la o taverna greceasca. Si ce bunatati, si ce delicii!
Am sa pun cateva poze din aceasta vacanta ca sa vedeti si voi ce frumuseti sunt pe acolo.

Mi-am propus pentru acest post o reteta simpla, dar pe cat de simpla e, e atat fel de delicioasa. Imi aduc aminte ca la taverna intotdeauna o ceream ca aperitiv desi felul principal era atat de mare ca nu-l puteai termina. Asa ca l-am incercat si acasa si a avut succesul prevazut pentru ca dupa prima masa feliile de feta saganaki au disparut rapid in burtile noastre ramanandu-ne intiparite doar memoriile placute ale gustului lor.

Ingrediente:
  • 600g branza feta. E nevoie de o branza care sa nu fie sfaramicioassa astfel incat feliile sa nu se rupa repede.
  • 1 ou
  • 200g faina
  • 2 lingurite de oregano
  • 500ml ulei (pentru prajit)

Mod de preparare:
  1. Tai feta in felii. Dimensiunea e la optiunea fiecaruia. Eu am avut felii de 200g pe care le-am taiat pe fiecare in 4.
  2. Incindeti uleiul intr-o cratita
  3. Intr-o farfurie bat oul si adaul oregano.
  4. In alta farfurie pun faina.
  5. Dau feliile de branza prin ou cu oregano, apoi prin faina si le pun la prajit in uleiul incins.
  6. Continuati pana ati terminat toate feliile de feta.
  7. Scoateti cu ajutorul unei strecuratori feliile prajite si asezati-le pe o farfurie pe care ati pus cateva servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Se pot servi calde ca aperitiv impreuna cu rosii, busuioc, ardei etc.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu