
Aceasta paine in particular nu e asa de uda precum majoritatea painilor prezentate de Hamelman, asadar este usor de lucrat cu coca. Daca prajim un pic o parte din semintele indicate in ingrediente, acest lucru va adauga un plus de aroma painii. Au iesit 2 paini frumoase si chiar a meritat tot efortul depus in general pentru painile cu maia.
Ingrediente:
Preferment (total 368g)
- 150g faina bio pentru paine
- 188g apa
- 30g maia lichida (100% hidratare)
Soaker (280g)
- 70g seminte de in
- 210g apa
Formula finala (total 2053g pentru 2 paini) :
- 770g faina bio pentru paine
- 80g faina integrala
- 120g seminte de floarea soarelui (prajite)
- 60g seminite de susan prajite
- 352g apa
- 23g sare
- soaker-ul de mai sus (280g)
- prefermentul de mai sus (268g)
Mod de preparare:
- Fac prefermentul 12 oremai devreme. Il las acoperit la 21ºC.
- Fac soaker-ul imediat dupa preferment.
- Mixez toate ingredientele pentru 10 minute cu un standing mixer.
- Prima dospire dureaza 2h30" cu 2 intinderi si impaturiri dupa cate 50 minute.
- Formez foua paini lunguiete.
- Dospirea finala se face in bannetoane infainate pentru 8-18 ore in frigider.
- Crestez painile.
- Coc pentru 45" la 240ºC cu abur in primele 15".
0 comments:
Trimiteți un comentariu