RSS

Supa crema de dovlecei

Nu prea ma omor eu cu supele crema dar mi-am propus sa incerc si alte variante la ciorbele mele clasice. De asemenea nu ma omor nici dupa dovlecei si nici nu-i prea folosesc in general in mancaruri. Ba mai mult, cand i-am spus dragutului meu sot ca am de gand sa fac o supa de dovlecei s-a cam strambat putin si chiar ma intrebam daca o sa o si mancam in cele din urma. Dar nu m-am lasat dezamagita si i-am dat o sansa acestei supe.
Asadar, am urmat reteta cu foarte mici modificari si sa vedem ce-a iesit. O zeama verde, mai mai ca nu-mi venea nici s-o gust. Am pus-o intr-un castron si am luat prima lingura. Mmmm, dar nu e rea deloc. Bate chiar zeci de supe pe care le mananc zilnic la cantina! S-a dovedit a fi o supa aromata si cu un gust bogat pentru o amarata de supa de legume. Urmatorul test a fost evident prima lingura pe care avea s-o ia sotul. Si l-am vazut cum s-a luminat la fata dupa prima inghititura... mmmm dar e chiar buna! A fost clar in acel moment ca supa mea era un succes. Singura persoana pe care n-am reusit nici macar s-o guste a fost Irina, dar pe ea o inteleg ... ca de atunci cand ai ce alege ... preferi ce-ti place mai mult nu?



Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa (taiata cubulete)
  • 3 catei de usturoi (pisati)
  • 4 dovlecei (~1.5kg in totak) - taiati felii subtiri
  • 1l supa de pui/legume (facuta natural sau din condimente)
  • 2 linguri de marar (uscat sau proaspat)
  • 200ml de smantana
  • sare, piper (dupa gust)

Mod de preparare:
  1. Intr-o oala de ciorba prajesc ceapa si usturoiul in ulei de masline.
  2. Adaug dovlecei si supa de pui si las sa se fiarba pentru 15-20 minute sau pana cand dovleceii se inmoaie.
  3. Dau la o parte de pe foc si presez dovleceii ramasi intregi dupa fierbere.
  4. Adaug smantana, mararul, sarea si piperul.

Reteta inspirata din 500 soupes - Blake, Susannah.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu