
Oricum, painea rezultata, chiar daca nu are nimic in comun cu ciabatta pe care o stiam eu, n-a fost rea deloc. A fost doar alt tip de paine! Gustoasa, cu o aroma subtila ... intr-un final n-a fost chiar un esec.
Ingrediente:
- 1000g faina pentru paine
- 640g apa (at 20ºC)
- 200g maia lichida (100% hidratare)
- 10g drojdie proaspata
- 20g sare
- 60g ulei de masline
Directions:
- Amestec toate ingredientele cu un mixer, 4 minute pe viteza mica si 10 minute pe o viteza medie.
- Prima dospire dureaza 2 ore la temperatura camerei.
- Formez cele 2 paini.
- Preincalzesc cuptorul la 24ºC cu piatra de copt in interior.
- Las coca acoperita cu un prosop de in pentru dospirea finala pentru 1h
- Coc la 240ºC pentru 45 minute cu abur in primele 15 minute.
- Las la racit pe un gratar.
Reteta a fost inspirata din Le Larousse du pain - Eric Kayser, pagina 155.
0 comments:
Trimiteți un comentariu